Makarska - Sport

Slunné a živé srdce Dalmácie vás přiláká rozlehlou oblázkovou pláží, palmami na nábřeží i malebným pohořím Biokovo. Můžete tu sportovat, bavit se, nebo relaxovat v lázních. Ideální místo pro rodiny s dětmi.

Chorvatsko... Místa... Makarska ... Sport

Sporty na zemi

  • V Makarské najdete mnoho nejrůznějších sportovních hřišť. Ve sportovním centru v části Osajeva jsou hřiště pro fotbal, ragby, basketbal, házenou, atletiku a další sporty. V tenisovém středisku Makarská máte k dispozici 9 otevřených a 2 kryté tenisové kurty.
  • Blízké pohoří Biokovo přímo vyzývá k túrám vysoko do hor.
  • Velké oblibě se v Makarské těší cykloturistika. Zajezdíte si na dobře značených a udržovaných cyklostezkách. Kromě toho, že si tu kolo půjčíte v několika půjčovnách, můžete využít také systém sdílených kol Nextbike (dvě stanoviště: Obala kralja Tomislava 12, Šetaliště dr. Franje Tudmana 1).
  • Můžete tu zkusit extrémní sporty: sportovní horolezectví na skalách, horský alpinismus, horskou cyklistiku, trekking (s kolem), nebo jeskyňářství (speleologové).

Sporty na vodě

  • Skoro každý hotel nabízí svým hostům koupání v krytém, nebo venkovním bazénu, takže si zaplavate nejen v moři.
  • Na pobřeží se můžete věnovat windsurfingu, vodnímu lyžování, potápění, nebo jachtingu.
  • Na své si přijdou i sportovní rybáři.

Sporty ve vzduchu

  • Vyzkoušejte si paragliding (létání na padáku, nebo s draky), nebo parasailing.

Sportovní akce

  • Ze sportovních akcí se tu koná tenisový turnaj Makarska Open (pravidelně koncem března),Veslařská regata - memoriál T. Skendera (v květnu), Mistrovství ve sportovním rybolovu (v srpnu), Regata chorvatských námořníků (začátkem září) a další.

Vaše hodnocení místa

129 hodnocení
Pro přidání hodnocení k místu se musíte přihlásit.
Lucia Hudecová

Svetoznáma Makarska, nemôžem inak len dať 5 hviezdičiek.
odporúčam výlet loďou na more. Loď zakotví na polceste k ostrovu Brač a vy máte jedinečnú príležitosť pozrieť si scenériu celej makarskej riviéry aj s mohutným pohorím Biokovo nad ňou.
Spojené s kúpaním na otvorenom mori a ochutnávkou rýb a vínka na lodi je to perfektný zážitok.

Pavel Tichý

Tak tady je snad recenze zbytečná. Místo hovoří samo za sebe. Kam se hrabe Riviéra či Copacabana. Není nic lepšího a v dosahu

David Kmošťák

Psát něco o Makarské...to je prostě těžká věc...mnohými zbožňovaná a mnohými zatracována, stejně si myslím, že jen kvůli vzdálenosti :-)....
Každopádně u mě je to perla Dalmácie, moře...otočka o 180 stupňů a hory :-)..co kdo chce, kolem všude život jako by neexistovaly dny a noci....ale to okolí, ta příroda dokáže zázraky. Ono i procházka od Bašky do Podgory je nezapomenutelná, prostě to tu musíte vidět, ikdyž, už to asi viděl každý, ale kdo ne, tak teprve tady pochopí, co je to nadmořská výška:-)...joo a nezapomeňte na lodní výlet, ještě že už nejsou foťáky na film, určitě by Vám 3 nestačily:-)

Pomohla vám tato recenze?

Zapojte se také. Přidejte svou recenzi místa, získejte body za aktivitu a pomozte ostatním.

Napište recenzi místa

Líbí se vám tato recenze?

Sdílejte tuto stránku dál a podpořte tím nezávislé hodnocení uživatelů jako jste vy.

Facebook