Umag - Kultura

Umag je velké letovisko na severozápadním pobřeží Istrie, které má velmi rozmanitou nabídku ubytování, zábavy a sportu. Bývá nazýváno "městem tenisu" - podle turnaje ATP Croatia Open a 80 tenisových kurtů, které tu jsou k dispozici.

Chorvatsko... Místa... Umag ... Kultura
  • V sezóně se v historickém centru města (hlavně na hlavním náměstí Trg Slobode) konají různá folklórní vystoupení pěveckých skupin - klap, lidové slavnosti, koncerty středomořské hudby, jazzové a rockové koncerty, taneční vystoupení, zábavní programy a festivaly.
  • Milovníci klasické hudby mohou v Umagu vyrazit na některý z koncertů v letního cyklu Umago Classica, který probíhá ve farním kostele sv. Pelegrina.
  • Za historií Umagu se vypravte do Muzea města Umagu (Muzej grad Umaga), které sídlí ve středověké věži, součásti opevnění města. Prohlédnete si exponáty nalezené při archeologickém průzkumu v místě a okolí.
  • Díla současných výtvarníků můžete obdivovat na výstavách v galerii Marin v centru města.
  • Antickou minulost města si připomenete díky každoročně pořádanému festivalu Sepomania Viva, který se v Umagu koná vždy koncem června.
  • Akcí s dlouhou tradicí je Mezinárodní festival komorního divadla "Zlatý lev" (Medjunarodni festival komornog teatra "Zlatni lav"). Probíhá vždy koncem června v Městském divadle, park před divadlem a na ulicích a náměstích Umagu.

Aktualita: Z nabídky kulturních, zábavních a sportovních akcí v Istrii v sezóně 2020

Vaše hodnocení místa

126 hodnocení
Pro přidání hodnocení k místu se musíte přihlásit.

Pomohla vám tato recenze?

Zapojte se také. Přidejte svou recenzi místa, získejte body za aktivitu a pomozte ostatním.

Napište recenzi místa

Líbí se vám tato recenze?

Sdílejte tuto stránku dál a podpořte tím nezávislé hodnocení uživatelů jako jste vy.

Facebook