Umag - Sport

Umag je velké letovisko na severozápadním pobřeží Istrie, které má velmi rozmanitou nabídku ubytování, zábavy a sportu. Bývá nazýváno "městem tenisu" - podle turnaje ATP Croatia Open a 80 tenisových kurtů, které tu jsou k dispozici.

Chorvatsko... Místa... Umag ... Sport

Umag získal v roce 2018 prestižní titul "Evropské město sportu" v kategorii malých měst. O tom, že město doslova žije sportem svědčí velký počet klubů a sportovců: na 13 000 obyvatel je tu 55 sportovních klubů ve 24 různých sportech! Jsou tu 3 sportovní haly, 80 tenisových kurtů, 11 fotbalových hřišť, 7 hřišť na bocciu a mnoho dalších sportovních terénů. Pořádají se tu tenisové turnaje, cyklistický maraton, fotbalové turnaje, plavecké maratony, závod ultratrail, závody ve sportovním rybolovu atd.

Sporty na zemi

  • Sportem číslo 1 je aglomeraci Umagu tenis. Umag je největší tenisové středisko na pobřeží Jadranu a vděčí tomuto sportu za značnou část své popularity a návštěvnosti. Celkem je v aglomeraci na 80 tenisových kurtů. Každoročně v červenci se tu na mezinárodní tenisový turnaj ATP Croatia Open sjíždí řada tenisových fanoušků z celého světa.
  • Pokud rádi běháte, můžete vyběhnout na jogging stezku "Jogging staza Umaška obala - Stara Savudrija". Vede z centra Umagu do Savudrije a je dlouhá 24 km.
  • Na souši si zahrajete si fotbal, basketbal, volejbal, minigolf, kuželky, kulečník, badminton a stolní tenis.
  • Místní krajinu si můžete vychutnat dokonce z koňského hřbetu. V Katoru je totiž jezdecké středisko, které pořádá kurzy jízdy na koni (a to včetně terénních jízd pro zkušenější jezdce) a půjčuje koně na kratší i delší vyjížďky.
  • Cvičné golfové hřiště Golf Range Concept najdete v letovisku Katoro. Regulérní 18jamkové golfové hřiště je k dispozici v Savudriji v rámci hotelu Kempinski Hotel Adriatic.
  • Hotel Garden Umag je označen jako "Bike Friendly". V "bike pointu" si můžete půjčit kolo, opravit nebo umýt, dostanete informace o cyklistických stezkách atd.
  • Cyklostezky v severozápadní Istrii patří k nejatraktivnějším v Istrii (viz Cyklistické stezky v Istrii). Kromě krásné zvlněné krajiny Bujského kraje kolem 400 m n. m. nabízí gastronomické a kulturně historické zážitky, např. Stezka momjanského muškátu (32,8 km), Poklady umažské riviéry (16,2 km), Stezka istrijské malvázie (35,6 km), Riviera chutí a tradice (14,6 km), Stezka Sv. Pelegrina (35,9 km) atd. Informace: Northwestern Istria Bike Maps and Guide.

Sporty na vodě

  • Jachtaři mohou využít služeb ACI Mariny Umag.
  • Pro windsurfing jsou nejlepší podmínky v letovisku Punta a v Savudriji. Obrátit se můžete na klub Miro Sailing & Windsurfing Academy v kempu Park Umag.
  • Zkuste také vodní lyžování nebo parasailing.
  • Do podmořského světa se můžete ponořit s instruktory potápěčského klubu Subaquatic Dive Center v letovisku Stella Maris.
  • V Umagu se nachází mnoho půjčoven různého sportovního vybavení pro vodní sporty.

Vaše hodnocení místa

126 hodnocení
Pro přidání hodnocení k místu se musíte přihlásit.

Pomohla vám tato recenze?

Zapojte se také. Přidejte svou recenzi místa, získejte body za aktivitu a pomozte ostatním.

Napište recenzi místa

Líbí se vám tato recenze?

Sdílejte tuto stránku dál a podpořte tím nezávislé hodnocení uživatelů jako jste vy.

Facebook