OSTROV HVAR - Koupání

Hvar je známý jako ostrov slunce, levandule, vynikajících vín a bohaté historie. Má desítky osamělých zátok, kde lze strávit dovolenou jako Robinson, i velmi rušná letoviska, která nabízejí všestranné vyžití od rána až do noci.

Chorvatsko... Místa... OSTROV HVAR ... Koupání
  • Nabídka koupání na ostrově Hvaru je skutečně velmi bohatá. Můžete vybrat mezi rušnými plážemi v jednotlivých letoviskách nebo desítkami odlehlých pláží na celém pobřeží.
  • Ve městě Hvar se zájem turistů soustřeďuje na pláž pod hotelem Amfora a přilehlé koupaliště Bonj. Pěkné koupání je v zátokách východně od města: Pokonji dol a Mekičevica nebo vzdálenější Zaraće a Dubovica. Největší popularitu však mají blízké Paklené ostrovy (Pakleni otoci), kam jezdí pravidelné lodní taxi čluny z hvarského přístavu: Palmižana na ostrově Sv. Klement, Ždrilica a Stipanska na ostrově Marinkovac a ostrůvek Jerolim. Na pláži Stipanska v létě funguje plážový klub "Carpe Diem Beach". Ostůvek Jerolim vyhledávají naturisté.
  • Městečko Stari Grad nabízí řadu krásných míst ke koupání v členité Starigradské zátoce: na jejím severním pobřeží rodinné koupaliště Banj nebo oblázková pláž u hotelu Arkada, na jižním pobřeží u majáku koupaliště Lanterna nebo písčitá Maslinica za trajektovým přístavem. Odlehlejší koupání najdete na severním pobřeží zátoky za hotelem Arkada nebo na poloostrově Kabal (Žukova, Zavala).
  • V Jelse se vykoupete v zátoce Mina (u hotelu Hvar a kempu Mina), Grebišće, Ženčišće a Crkvica (všechny východně od městečka) nebo u hotelu Fontana a v zátoce Vitarnja (severně).
  • Ve Vrbosce si užijete nejlepší koupání na pláži Soline ve stejnojmenné zátoce na poloostrově Glavica východně od městečka, u hotelu Labranda Senses Resort Vrboska (dříve Adriatic). Z jižní strany se rozprostírá oblázková pláž, ze severní skalnaté plotny. Naturisté využívají blízký ostrůvek Zečevo.
  • Pro krásné koupání turisté stále častěji vyhledávají malá letoviska na strmém jižním pobřeží ostrova (Zavala, Ivan Dolac, Jagodna a Sveta Nedjelja) a odlehlejší zátoky (Lučišće, Gromin Dolac).

Vaše hodnocení místa

122 hodnocení
Pro přidání hodnocení k místu se musíte přihlásit.

Pomohla vám tato recenze?

Zapojte se také. Přidejte svou recenzi místa, získejte body za aktivitu a pomozte ostatním.

Napište recenzi místa

Líbí se vám tato recenze?

Sdílejte tuto stránku dál a podpořte tím nezávislé hodnocení uživatelů jako jste vy.

Facebook