Dubrovnik - Rodiny s dětmi

Atraktivní jihodalmatské město, jehož historické jádro obklopuje mohutné opevnění, patří mezi dovolenkové stálice. Slunné podnebí, báječné pláže a příjemný stín pomerančovníků proměňují Dubrovnik v jedno z nejkrásnějších míst Středomoří.

Chorvatsko... Místa... Dubrovnik ... Rodiny s dětmi

Dubrovník představuje skvělé místo, kde strávit prima dovolenou s dětmi.

  • Nejlepší koupání pro děti a spoustu vodních atrakcí najdete na Lapadu v zátoce Sumratin. Písek na pláži doplňují betonové plošiny. Abyste měli tohle prima koupání blízko, ubytujte se v jednom z okolních hotelů (např. Vis, Adriatic, či Uvala). Pokud bydlíte v centru, využijte k dopravě sem autobus č. 4, který vyjíždí od brány Pile.
  • Ukažte dětem, jak se plavili středověcí korzárové, a vezměte je na zážitkovou plavbu karakou, či galeonou. Věrné repliky historických lodí vyplouvají na jednodenní plavby do okolí.
  • Po výletě galeonou si zajděte do Námořního muzea (Pomorski muzej), kde se děti o středověkých plavbách dozví další zajímavosti.
  • Za návštěvu stojí i dubrovnické Akvárium (Akvarijum).
  • Super rodinný den si užijete také ve venkovské oblasti Konavle. S klidnějšími dětmi zkuste jízdu na koni, s těmi divočejšími se projeďte na terénní čtyřkolce. Ptejte se po ATV Quad Safari.
  • Děti určitě nadchne výjezd lanovkou na dubrovnický kopec Srdj za městem.
  • Hotely v celém Dubrovníku pořádají pro děti animační programy, půjčují sportovní potřeby a vůbec jsou na děti velmi dobře připraveny. Půjčte si třeba kola a přilby a projeďte se po pěkných dubrovnických stezkách.

Vaše hodnocení místa

128 hodnocení
Pro přidání hodnocení k místu se musíte přihlásit.
Lucia Hudecová

Odporúčam jednoznačne. Ideálne aj letecky z BA, kto nemá rád dlhú cestu autobusom či autom.

Sebastian Major

Dubrovník je úžasné místo. Doporučuji jako výlet. Lze si projít staré město za hradbami a za peníze se můžete projít i po hradbách. Je tu ale velké množství turistů.:-(

Pomohla vám tato recenze?

Zapojte se také. Přidejte svou recenzi místa, získejte body za aktivitu a pomozte ostatním.

Napište recenzi místa

Líbí se vám tato recenze?

Sdílejte tuto stránku dál a podpořte tím nezávislé hodnocení uživatelů jako jste vy.

Facebook