Dubrovnik - Jídlo a pití

Atraktivní jihodalmatské město, jehož historické jádro obklopuje mohutné opevnění, patří mezi dovolenkové stálice. Slunné podnebí, báječné pláže a příjemný stín pomerančovníků proměňují Dubrovnik v jedno z nejkrásnějších míst Středomoří.

Chorvatsko... Místa... Dubrovnik ... Jídlo a pití

Místní speciality

  • K typickým dubrovnickým jídlům patří: kontonjata (dezert z kdoulí, mantala (dezert ze sýra, karobu a vlašských ořechů), ryby a mořské plody na tisíc způsobů, naložené sýry, šporki makaruli (makaróny s dušeným masem), stonska torta (ořechový dort s makaróny), dobrovačka rozata (vanilkový pudink s karamelem), zelena menestra (dubrovnické zelí s uzeným masem).
  • V okolí Dubrovníku můžete navštívit spoustu rodinných farem a statků. A ochutnávat, ochutnávat, ochutnávat.

Restaurace, konoby a pizzerie

V Dubrovníku máte opravdu obrovské množství možností, kam si zajít na chutné jídlo. Mrkněte do následujícího stručného přehledu podniků, kde se dobře najíte.

Restaurace

  • Lokanda Peskarija (Na ponti, rybí restaurace v přístavu), restaurace Banje Beach (Frana Supila 4, na pláži), restaurace Barba (Boškovićeva 5), restaurace Bokčilo (Prijeko 32), restaurace Dubravka (Brsalje 1, mezi útesy, výhled na širé moře), restaurace Gusta me (Hvarska), restaurace Incredible India (Vetranićeva 6, indická kuchyně), restaurace Konavoka (Šetalište Kralja Zvonimira 10), restaurace a bar Mezzanave (Dr. Ante Starčevića 24), veganská restaurace Nishta (Prijeko), restaurace s barem Pepperseatery (Lapadska obala), Shizuku (Kneza Domagoja 1, japonská kuchyně) a restaurace Zuzori (Cvijete Zuzorić 2).

Konoby

  • Konoba Belvedere (Iva Vonovića 58), konoba Blidinje (Lapadska obala 21), konoba Dubrava (Bosanka), konoba Gallus (Svetog Durda 2), konoba Komarda (Frana Supila), konoba Moskar (Prijeko 16, dělají super snídaně), konoba Ribar (Damjana Jude), konoba Veranda (Štikovica 24).

Pizzerie

Bistra a bufety

Kavárny a caffe bary

Vinotéky, pivnice a bary

Vaše hodnocení místa

128 hodnocení
Pro přidání hodnocení k místu se musíte přihlásit.
Lucia Hudecová

Odporúčam jednoznačne. Ideálne aj letecky z BA, kto nemá rád dlhú cestu autobusom či autom.

Sebastian Major

Dubrovník je úžasné místo. Doporučuji jako výlet. Lze si projít staré město za hradbami a za peníze se můžete projít i po hradbách. Je tu ale velké množství turistů.:-(

Pomohla vám tato recenze?

Zapojte se také. Přidejte svou recenzi místa, získejte body za aktivitu a pomozte ostatním.

Napište recenzi místa

Líbí se vám tato recenze?

Sdílejte tuto stránku dál a podpořte tím nezávislé hodnocení uživatelů jako jste vy.

Facebook