Medulin - Kultura

Medulin je moderní turistické letovisko v nejjižnější části Istrie s bohatou nabídkou sportovních a rekreačních aktivit. Díky mělkým písečným plážím představuje ideální destinaci pro rodiny s malými dětmi.

Chorvatsko... Místa... Medulin ... Kultura
  • V letních měsících se pořádají koncerty vážné hudby v kostele sv. Anežky (Sveta Agneza) v rámci cyklu Medulinské koncertní léto (Medulinsko koncertno ljeto).
  • Pravidelné jsou také vystoupení lidových vokálních souborů zvané klapy - Klapské večery (Klapska večer) na nábřeží (Riva).
  • Slavnost na počest sv. Jakuba (Sveti Jakov), patrona Medulinu, se nazývá Medulinská noc (Medulinska noć) nebo též Jakovlja. Koná vždy poslední neděli v červenci.
  • Novou kulturní atrakcí celé jižní Istrie je letní scéna v římském kamenolomu Cave Romane u Vinkuranu, jižně od Puly (podrobněji v článku: U Puly vzniká atraktivní letní scéna v antickém kamenolomu.
  • Přímo v Archeologickém parku Vižula nebo v římského kamenolomu Cave Romane se konají představení Istra Inspirit: Crispo (podrobněji v článku: Projekt prezentace istrijské minulosti, pověstí a legend - Istra Inspirit).

Aktualita: Z nabídky kulturních, zábavních a sportovních akcí v Istrii v sezóně 2020

Vaše hodnocení místa

126 hodnocení
Pro přidání hodnocení k místu se musíte přihlásit.

Pomohla vám tato recenze?

Zapojte se také. Přidejte svou recenzi místa, získejte body za aktivitu a pomozte ostatním.

Napište recenzi místa

Líbí se vám tato recenze?

Sdílejte tuto stránku dál a podpořte tím nezávislé hodnocení uživatelů jako jste vy.

Facebook