Bol - Kultura

Bol, oblíbené rušné letovisko a přístav na jižním pobřeží ostrova Brače, je známé především díky světově proslulé pláži trojúhelníkového tvaru zvané Zlatý mys (Zlatni rat). Další krásné pláže se však táhnou k východu i západu.

Chorvatsko... Místa... Bol ... Kultura
V rámci festivalu "Bolské kulturní léto" (Bolsko kulturno ljeto) se téměř každý den konají divadelní představení, koncerty známých umělců, folklorní vystoupení a další. V renesančně-barokním paláci na nábřeží je umístěna cenná galerie moderních obrazů a soch chorvatských umělců - Umělecká galerie "Branislav Dešković" (Galerija umjetnina "Branislav Dešković"), nazvaná jménem jednoho z významných dalmatských sochařů, Branislava (Branka) Deškoviće. Sochy jsou rozmístěny i na různých místech města. V galerii je k vidění stálá expozice, ale konají se tu i příležitostné výstavy. Podrobněji viz tematický článek: Galerie výtvarného umění v letovisku Bol na Brači.

Fotogalerie (8)

Vaše hodnocení místa

127 hodnocení
Pro přidání hodnocení k místu se musíte přihlásit.
Lucia Hudecová

Mestečko Bol so svetoznámou plážou Zlatni rat sme navštívili niekoľko krát. Za pár kun vás tam dopraví výletná loď z Jelsy, ktorá premáva niekoľko krát denne. Počas plavby je vidno delfíny, kapitán rád na chvíľu zastaví loď aby si cestujúci mohli urobiť niekoľko fotiek :)

Pomohla vám tato recenze?

Zapojte se také. Přidejte svou recenzi místa, získejte body za aktivitu a pomozte ostatním.

Napište recenzi místa

Líbí se vám tato recenze?

Sdílejte tuto stránku dál a podpořte tím nezávislé hodnocení uživatelů jako jste vy.

Facebook