Mali Lošinj - Kultura

Mali Lošinj je největší sídlo na ostrově Lošinj, přístav, město se slavnou mořeplaveckou tradicí a zachovalým historickým jádrem a letovisko s velkou ubytovací kapacitou.

Chorvatsko... Místa... Mali Lošinj ... Kultura

Kromě běžných diskoték, různých společenských her a soutěží se tu po celý červenec a srpen v rámci Lošinjského kulturního léta (Lošinjsko kulturno ljeto) konají koncerty, výstavy, divadelní představení, vystoupení folklorních skupin, včetně koncertů dalmatských pěveckých souborů - tzv. klap, tanečních skupin, koncerty dechových orchestrů s průvodem mažoretek aj. V sezóně má vždy úspěch koncert pro jachtaře na ostrůvku Kaludarac (Uvala Engleza), kterému naslouchají stovky lidí přímo ze svých plavidel. Oblíbené jsou lidové slavnosti zvané Rybářské noci (Ribarske noći) v červenci a srpnu. Lidové slavnosti u příležitosti mariánského svátku se konají vždy 15.8.

Aktualita: Výběr z kulturních a zábavních akcí na Jadranu v sezóně 2020

Mali Lošinj
Mali Lošinj, rušné nábřeží

Zajímavá je návštěva "Voňavé ostrovní zahrady" (Miomirisni otočki vrt) na okraji městečka. Je to nová, moderně pojatá zahrada (3 500 m2), seznamující s rostlinami, typickými pro ostrovy Lošinj a Cres. Jde převážně o léčivé rostliny. Zajímavé je i architektonické řešení: suché zídky, terasy, chodníky. V malém obhcodě si lze koupit suvenýry, např. oleje, esence, rukodělné výrobky ze suchých rostlin, voňavé nápoje apod.

Aktualita: Zajímavý projekt „Příjemné vůně a chutě ostrova Lošinje“

Vaše hodnocení místa

124 hodnocení
Pro přidání hodnocení k místu se musíte přihlásit.

Pomohla vám tato recenze?

Zapojte se také. Přidejte svou recenzi místa, získejte body za aktivitu a pomozte ostatním.

Napište recenzi místa

Líbí se vám tato recenze?

Sdílejte tuto stránku dál a podpořte tím nezávislé hodnocení uživatelů jako jste vy.

Facebook