Mali Lošinj - Sport

Mali Lošinj je největší sídlo na ostrově Lošinj, přístav, město se slavnou mořeplaveckou tradicí a zachovalým historickým jádrem a letovisko s velkou ubytovací kapacitou.

Chorvatsko... Místa... Mali Lošinj ... Sport

Mali Lošinj má velmi dobré podmínky především pro vodní sporty. Je zde známá škola potápění. Pod vedením instruktorů jsou pořádány tzv. podmořské výlety na nejkrásnější místa podmořské fauny a flóry nebo i k vrakům potopených lodí. Je tu jachtařská škola.

Mali Lošinj
Mali Lošinj, zátoka Artatore láká jachtaře

K popularitě podmořského rybolovu neobyčejně přispívá velmi oblíbená, v zimě na přelomu roku za hojné mezinárodní účasti pořádaná soutěž Novoroční pohár měst (Novogodišnji kup gradova), nejmasovější soutěž nadšenců tohoto sportu na světě. K této soutěži bývá připojen Pohár zemí (Kup zemalja), který je obvykle současně finálem Poháru Evropy (Kup Evrope). Závod trvá 4 až 6 hodin po dva dny za sebou. Závodníci nesmí používat dýchací přístroje, potápějí podle své trénovanosti do hloubky 20 až 30 metrů a vyhledávají ve vyhrazené lokalitě ryby, které loví harpunou v souladu s propozicemi soutěže, obvykle od 300 g do 30 kg, přičemž každý gram se hodnotí jedním bodem. Soutěží jednak jednotlivci, jednak tříčlenná družstva.

Častým sportem je windsurfing (škola), jachting (tematický článek: Návrh dvou tras pro jachting v oblasti Kvarnerských ostrovů), dále jízda na koni, tenis (je tu i tenisová škola pro děti), stolní tenis, minigolf, fotbal. Jsou tu zřízeny stezky pro jogging a cyklostezky (podrobněji tematický článek: Cyklistické trasy v oblasti Kvarneru).

V místě jsou půjčovny sportovních potřeb, člunů či jachet.

Velké sportovní akce: Lošinská regata (Lošinjska regata) na červen-červenec, mezinárodní tenisový turnaj Lošinská riviéra (Lošinjska rivijera).

Vaše hodnocení místa

124 hodnocení
Pro přidání hodnocení k místu se musíte přihlásit.

Pomohla vám tato recenze?

Zapojte se také. Přidejte svou recenzi místa, získejte body za aktivitu a pomozte ostatním.

Napište recenzi místa

Líbí se vám tato recenze?

Sdílejte tuto stránku dál a podpořte tím nezávislé hodnocení uživatelů jako jste vy.

Facebook