OSTROV KRK - Kultura

Krk je spolu se sousedním Cresem největší jadranský ostrov. Prvenství mu patří i co do návštěvnosti - díky velmi dobré dostupnosti po mostě z pevniny, letišti přímo na ostrově, rozmanité nabídce ubytování, zábavy a mnoha historickým památkám.

Chorvatsko... Místa... OSTROV KRK ... Kultura
  • V ostrovních městečcích se konají různé lidové slavnosti (fešty). Asi největší z oslav probíhá na svátek sv. Vavřince (sveti Lovre) v Krku. Jde o Krcký trh - Lovrečeva (Krčki sajam - Lovrečeva).
  • V Bašce probíhá Bašské kulturní léto (Baščansko kulturno ljeto), Rybářský den (Ribarskidan, začátkem srpna) a Folklórní přehlídka (Smotra folklora, v září).
  • Pozoruhodnou kulturně-turistickou atrakcí je Bašská stezka hlaholice. 33 kamenných objektů, postavených v okolí Bašky, které představují jednotlivá písmena hlaholice (prvního slovanského písma). Největší kamenný monolit (6 m vysoký, 17 tun) stojí na vrchu Treskavec.
  • V letovisku Malinska se každoročně konají hudební a pěvecká vystoupení v rámci Kulturního léta v Malinske (Kulturnoljeto u Malinskoj). Svátek sv. Apolináře (Sveti Apolinar) se slaví feštou v červenci, stejně jako Malinska noc (Malinska noć). V malinské části Porat si prohlédnete cennou etnografickou sbírku v 500 let starém františkánském klášteře sv. Maří Magdalény.
  • Ve Vrbniku zajděte na červencovou feštu Razgon.
  • Punat ve své galerii hostí četné zajímavé výstavy. Začátkem října si zde užijete Dny oliv (Dani maslinica).

Vaše hodnocení místa

127 hodnocení
Pro přidání hodnocení k místu se musíte přihlásit.

Pomohla vám tato recenze?

Zapojte se také. Přidejte svou recenzi místa, získejte body za aktivitu a pomozte ostatním.

Napište recenzi místa

Líbí se vám tato recenze?

Sdílejte tuto stránku dál a podpořte tím nezávislé hodnocení uživatelů jako jste vy.

Facebook