Tenis

Tenis je u návštěvníků přímoří jednoznačně nejpopulárnější míčová hra. Není téměř letovisko, kde by nebyla tenisová hřiště. Kvalitních antukových kurtů je v přímoří na 700 a stále přibývají další.

Chorvatsko... Sport ... Tenis
Makarská
Tenisové středisko v Makarské

Tenis je u návštěvníků přímoří jednoznačně nejpopulárnější míčová hra. Není téměř letovisko, kde by nebyla tenisová hřiště. Kvalitních antukových kurtů je v přímoří na 700 a stále přibývají další. Dvě třetiny tenisových dvorců jsou v Istrii. Za pronájem kurtu na 1 hodinu se v současné době platí od 30 kun výše.

Nechybějí ani tenisové školy, a to mnohdy školy vysoké úrovně. Městečkem tenisu lze nazvat istrijský Umag, kde je v hotelovém středisku Stella Maris krásný tenisový stadión (mimo jiné se tu koná každoročně mezinárodní turnaj ATP Croatia Open. Při tomto stadiónu je kvalitní tenisová škola N. Piliće, někdejšího chorvatského předního hráče světové úrovně. Škola má na 40 kurtů. Právě tenisu vděčí Umag za svou velikou popularitu. Dalším velkým střediskem tenisu je i západoistrijské městečko Poreč, resp. jeho jednotlivá letoviska. Dohromady je tam několik set tenisových hřišť.

Mezinárodní tenisové,turnaje se konají každý rok i v Malém Lošinji na ostrově Lošinj. I zde je kvalitní tenisová škola s velkým počtem kurtů. Ještě jedno letovisko, Bol na Brači, hostí mezinárodní turnaje. Na zdejším tenisovém středisku Potočine s tenisovým stadiónem se po několik let konal ženský turnaj WTA Croatian Bol Ladies Open, nyní ITF turnaj "Perly Dalmácie" (Biseri Dalmacije) pod názvem "Bluesun Ladies Open" (podrobněji viz tematický článek: Letovisko Bol na ostrově Brači - surfařská a tenisová velmoc), zároveň je zde i dobrá tenisová škola. Ve velké konkurenci škol si vydobyly přední místo i školy v Premantuře, v Jelse, Zatonu, Biogradu a Rovinji.

Většina hřišť, tenisových i ostatních, bývá večer osvětlena, takže je možno věnovat se sportu i mimo denní vedra.

Zaton
Turistický komplex Zaton v Severní Dalmácii

Nejoblíbenější lokality