Turistická karta Rijeky a Opatije nabízí bezplatné vstupy a slevy

Rijeka a Opatija mají společnou turistickou kartu, která umožní bezplatný vstup do vybraných muzeí a památek, využití městské dopravy zdarma, slevy v prodejnách suvenýrů, v cestovních agenturách, v dalších službách a v turistických atrakcích.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Turistická karta…
Publikováno: 26.05.2017

Turistická sdružení měst Rijeky a Opatije připravila svým návštěvníkům novinku: společnou turistickou kartu, která umožní bezplatný vstup do vybraných muzeí a památek, využití městské dopravy zdarma, slevy v prodejnách suvenýrů, vcestovních agenturách, v dalších službách a v turistických atrakcích.

Opatija
Opatija

Turistickou kartu Rijeky a Opatije - "Rijeka & Opatija Tourist Card", lze koupit Turistických informačních centrech (TIC) obou měst, v hotelech, v cestovních agenturách a u dalších partnerů. Na výběr jsou tři varianty: karta na 24 hodin za 50 kun, karta na 48 hodin za 80 kun a karta na 72 hodin za 100 kun. Aktivuje se vždy prvním použitím.

Turistická karta má přispět k obohacení nabídky Rijeky a Opatije a zvýšení zájmu o kulturní a historické památky V Opatiji k nim patří především Villa Angiolina, kde se v roce 1844 zrodil opatijský a současně i chorvatský cestovní ruch. A právě v této historické budově obklopené nádherným parkem je nyní umístěno Muzeum chorvatského cestovního ruchu, které má svoji stálou expozici a připravuje zajímavé výstavy (podrobněji v článku: Opatija a Muzeum cestovního ruchu). Na nedaleké Letní scéně (Ljetna pozornica) se pořádají tradiční opatijské festivaly, koncerty vážné i populární hudby, operní, divadelní a baletní představení. Přístavní město Rijeka se může pochlubit celou řadou muzeí (například Námořní a historické muzeum Chorvatského přímoří, Přírodovědné muzeum, Muzeum města Rijeky, Muzeum moderního a současného umění), Astronomickým centrem, Trsatským hradem, poutním místem Panny Marie Loretánské a dalšími pamětihodnostmi.

Turistická informační centra:

  • Turistički informativni centar Rijeka
    Korzo 14
    Rijeka
    Otevírací doba: 8.00 - 20.00 hod., v neděli a ve svátek 8 - 14 hod.

  • Turistički informativni centar Opatija
    M. Tita 128
    Opatija
    Otevírací doba: 8.00 - 20.00 hod.

Veškeré informace najdete na stránce: Rijeka & Opatija Tourist Card

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: Opatija


Zdroj informací:

Mohlo by vás zajímat