Otevřen nový terminál pro cestující na dubrovnickém letišti

Dubrovnické letiště získalo nový terminál pro cestující za téměř půl miliardy kun.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Otevřen nový…
Publikováno: 17.05.2017

Dubrovnické letiště získalo nový terminál pro cestující za téměř půl miliardy kun. Moderní letištní budova je jako první v Chorvatsku vybavena čtyřmi nástupní mosty, které zvýší pohodlí při cestování. Moderní terminál se rozkládá na ploše 27 tisíc metrů čtverečných.

Ministr mořeplavby, dopravy a infrastruktury Oleg Butković při otevření zdůraznil význam letiště pro rozvoj dubrovnické oblasti a snížení jeho dopravní izolovanosti. Nový terminál se má stát impulzem k růstu turistického ruchu a hospodářského rozvoje dubrovnického kraje. Se zvyšování počtu cestujících počítal i projekt terminálu: jeho kapacita je čtyři miliony cestujících ročně, což je dvojnásobek současného provozu.

Tím však přestavba dubrovnického letiště nekončí. Bývalý terminál projde přestavbou a bude sloužit jako třídírna zavazadel. Dále bude následovat rekonstrukce vzletové a přistávací dráhy. Projekt "Rozvoj letiště Dubrovník" (Razvoj Zračne luke Dubrovnik), z většiny financovaný z fondů Evropské unie, má být dokončen do roku 2020. Dubrovník tak získá letiště, které svojí kapacitou, bezpečností a technickými parametry bude odpovídat jeho postavení světově proslulé turistické destinace.

Dubrovnické letiště se nachází u obce Čilipi, 20 km jihovýchodně od Dubrovníku a 6 km jihovýchodně od Cavtatu.

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: Chorvatsko


Zdroj informací:

Nejbližší zajímavá místa

Mohlo by vás zajímat