Hotelový řetězec Falkensteiner obnovuje hotel Park v Punatu

Městečko Punat na ostrově Krku ostrova Krku se plně zaměřilo na cestovní ruch. Využívá přitom jak svých výborných podmínek pro jachting, dobrých možností koupání a také výhodného dopravního silničního spojení, které má ostrov Krk díky mostu z pevniny.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Hotelový řetězec…
Publikováno: 21.03.2017

Městečko Punat, ležící v chráněné Punatské zátoce (Puntarska draga) na jihozápadním pobřeží ostrova Krku, se již před několika desítkami let plně zaměřilo na cestovní ruch. Využívá přitom jak svých výborných podmínek pro jachting, dobrých možností koupání a také výhodného dopravního silničního spojení, které má ostrov Krk díky mostu z pevniny (Krčki most). V současné době se v Punatu staví se na všech stranách. Velkou rekonstrukcí prochází největší hotel v Punatu, Falkensteiner Hotel Park Punat. Hotelové skupině Falkensteiner patří i dva místní kempy, a to kemp Pila a naturistický kemp Konobe.

Falkensteiner Hotel Park Punat bude mít po rekonstrukci čtyři hvězdičky a podstatně rozšíří nabídku aktivit pro hotelové hosty. Zmodernizovaný hotel se bude na trhu prezentovat jako rodinný hotel s takovým komfortem pro rodiče a zejména pro jejich potomky, jaký již již několik let poskytují hotely řetězce Falkensteiner v zadarském Boriku nebo v letovisku Petrčane.

Hotel Park bude po obnově disponovat 194 pokoji se 400 lůžky ve svou objektech, které budou propojeny krytým průchodem. Novinkou bude soustava venkovních bazénů, která vznikne před hotelem na místě, kde stával borový lesík.

Na malé návštěvníky čeká "Falky-Land", který má být malým rájem pro děti. Spolu s animací, četnými herními možnostmi a dovádění ve dvou venkovních dětských bazénech s toboganem bude ve srovnání s dosavadními možnostmi pro děti velkým překvapením.

Veškerá vylepšení a inovace v rámci hotelu Falkensteiner Park Punat budou dokončeny do zahájení letní sezóny letos v červnu. Do budoucnosti nepředpokládá vedení hotelu, že by provoz byl celoroční. Počítá se, že by sezóna zahajovala začátkem května a končila v listopadu.

Na podzim, po skončení letní sezóny, začne obnova kempu Pila. Po dokončení všech prací se jeho kategorie zvýší na pět hvězdiček a získá i nové jméno Falkensteiner Premium Camping Pila. Bude mít 408 parcel a 100 mobilních domků, bazén s toboganem, dva dětské bazény s vodními atrakcemi, hernu pro děti se službou hlídání děti, dva nové sanitární bloky, kde budou soukromé rodinné koupelny i samostatné oddělení pro malé děti.

Hotelový řetězec Falkensteiner plánuje v Punatu investovat 15 milionů eur. Celý investiční cyklus má být dokončen do léta 2018.

Městečko Punat připomíná svým názvem most, který zřejmě před věky spojoval Punat ořes úžinu s protilehlým poloostrovem Prniba. Po mostě však kromě názvu obce (nazývala se Villa del Ponte) není dnes ani stopy. Punat je jedním z oblíbených východisek krátkých plaveb na malebný ostrůvek Košljun, kde je cílem starobylý původně františkánský klášter ze 12. století.


Zdroj informací:

Mohlo by vás zajímat