Hotelový podnik Maistra postaví nejluxusnější hotel v Rovinji

Na Jadranu je jen několik málo tak výjimečných lokalit, jakou zaujímá hotel Park v Rovinji – poskytuje výhled na jedinečné starobylé město Rovinj s dominantou katedrály a současně na moře se zeleným ostrůvkem sv. Kateřiny.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Hotelový podnik…
Publikováno: 02.12.2016

Na Jadranu je jen několik málo tak výjimečných lokalit, jakou zaujímá hotel Park v Rovinji – poskytuje výhled na jedinečné starobylé město Rovinj s dominantou katedrály a současně na moře se zeleným ostrůvkem sv. Kateřiny.

V současné doby se v Rovinji rozhodli využít tohoto nádherného místa efektivněji a smysluplněji než dosud. Hotelový podnik Maistra, součást uskupení Adris Group, připravil za tímto účelem ambiciózní projekt, který vláda Chorvatské republiky zařadila mezi vládní strategické investiční projekty. Projekt počítá se zbouráním stávajícího tříhvězdičkového hotelu, který svým pojetím, vybavením a svými parametry nedopovídá výjimečnosti svého umístění, a vybudováním nového komplexu v průběhu příštích dvou let, který bude patřit k nejzajímavějším a nejnáročnějším zařízením cestovního ruchu v zemi.

Vypracováním tohoto projektu pověřila společnost Maistra dlouholeté partnery - studio 3LHD, které je pro ni zárukou, že po architektonické, designérské i krajinářské stránce vytvoří projekt opravdu unikátní. Se studiem spolupracovala např. na exkluzivních projektech rezortu Amarin, hotelů Lone a Adriatic. Ke spolupráci přizvala i světově proslulého italského architekta Pierra Lissoniho, který bude mít na starosti design interiéru nového hotelu.

Na likvidaci starého a vybudování nového hotelu Park vyčlenila Maistra přibližně 600 milionů kun. Tato částka je jen pokračováním série investic, které do výstavby nových a úpravy starých hotelů, jakož i do úprav a modernizace celých rezortů již vložila. Dosavadní investice se pohybuje kolem tří miliard kun (poslední investicí byl rodinný hotel Amarin, bývalý Valdaliso). V průběhu následujících tří let plánuje další investice ve výši 1,6 miliard kun. Po dokončení tohoto tříletého investičního cyklu dosáhne 90 procent hotelů Maistra čtyř až pětihvězdičkovou úrovně.

Co do kapacity se nový hotel Park nebude příliš lišit od starého. Nový Park bude disponovat 209 ubytovacími jednotkami, včetně 16 apartmánů. Právě apartmánům a jejich vybavení bude věnována mimořádná péče. Jejich rozloha dosáhne až 175 metrů čtverečných (prostornější samozřejmě budou i běžné pokoje). Každý apartmán bude mít velkou obývací místnost, terasu se soukromým bazénem, kuchyň, saunu, šatnu a další luxusní zařízení.

Podle záměru architekta bude hotel vestavěn kaskádovitě do svahu ve vzdálenosti 50 metrů od moře a asi 800 metrů od centra města. Bude šestipodlažní, přitom právě v tomto šestém podlaží bude vstup do hotelu. Do pokojů se tedy bude od vchodu sestupovat, veřejné prostory umístili architekti do přízemí. Toto architektonické řešení umožňuje co nejtěsnější spojení s přírodou – z každého poschodí bude přímý vstup do zeleně. Hotel je koncipován tak, aby přespříliš nevyčníval z terénu, z jeho parkové úpravy. Spolu s jachtařským přístavem ACI Marina Rovinj, který se nachází přímo před hotelem, bude tvořit jedinečný celek.

Rovinj
Rovinj, výhled z hotelu Park

Exteriér bude v rámci možností zakomponován do okolní přírody, zatímco v působivém interiéru je kladen hlavní důraz na výhled a v dekorativním smyslu se tu realizují lokální hodnoty Středomoří.

Přízemí bude zaměřeno na gastronomické a společenské prostory, které nemají sloužit jen hotelovým hostům, nýbrž i veřejnosti. Patří k nim především šest restaurací a barů, z nichž ty nejluxusnější budou nabízet i krásný výhled na město a moře. Nabídka všech gastronomických zařízení bude založena především na nejkvalitnějších čerstvých surovinách.

Součástí plánu je i shopping promenáda s patnácti butiky a obchody, tři bazény, tělocvična, garáž se 168 místy pro hotelové hosty a veřejná parkovací plocha se 178 parkovacími

místy. Čtyři dobíjecí stanice se postarají o dobíjení elektrických automobilů. Bohatě vybavené wellness & spa centrum na dvou podlažích bude zaujímat plochu 3 800 metrů čtverečných.

V hotelu nebude chybět ani kongresové centrum na ploše 1 180 metrů čtverečných, v jehož rámci bude sál pro konference a kongresy, sál pro bankety a sál pro schůze a setkání. Všechny sály budou využívány multifunkčně. Jednotlivé sály budou vybaveny nejmodernějšími technologiemi pro konference, prezentace, módní přehlídky a různé společenské i odborné akce.

Předpokládá se, že první hosté si budou moci užívat luxusních služeb a krásného výhledu na Velikonoce v roce 2018.

Fotografie: Jutarnji List


Zdroj informací:

Mohlo by vás zajímat