Šibenická pevnost Barone se stala kulturní atrakcí roku

Šibenická pevnost Barone, která byla po rekonstrukci otevřena letos v lednu, se stala "Kulturní atrakcí roku". Tuto prestižní cenu získala před měsícem na Dnech chorvatského cestovního ruchu, kde se zařadila mezi "Top 10 chorvatského cestovního ruchu".

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Šibenická pevnost…
Publikováno: 22.11.2016

Šibenická pevnost Barone, která byla po rekonstrukci otevřena letos v lednu, se stala "Kulturní atrakcí roku". Tuto prestižní cenu získala před měsícem na Dnech chorvatského cestovního ruchu, kde se zařadila mezi "Top 10 chorvatského cestovního ruchu". Ve finále zvítězila před dalšími dvěma kandidáty, a to Muzeem Sinjské Alky a Muzeem vučedolské kultury.

Šibenik
Šibenik

Pevnost Barone (podrobněji v článku: Šibenik obnovil druhou ze svých historických pevností - pevnost Barone) se tak stala jedinečnou kulturní a turistickou atrakcí, která kombinuje minulost s přítomností a budoucností prostřednictvím technologií Hi-Tech. Svým digitálním obsahem, především prostřednictvím rozšířené reality (augmented reality - AR) mohou návštěvníci moderním a inovativním způsobem prožít historické okolnosti, které vedly k postavení pevnosti a úspěšné obraně města před Turky. Tento jedinečný inovativní technologický koncept doplňují i další digitální audiovizuální prvky.

V rámci projektu byl natočen dokumentární film o délce 17 minut, který diváky zavede do ulic Šibeniku v 17. století a seznámí je velmi názorně s šibenickou historií. Tento snímek nedávno získal cenu na festivalu turistických filmů Zagreb Tourfilm Festival jako nejlepší chorvatský film do 60 minut. Film si můžete prohlédnout na YouTube: History of Šibenik in 17th century.

Informace: Tvrdjava Barone


Zdroj informací:

Mohlo by vás zajímat