"Istralandia" se umístila na pátém místě mezi evropskými aquaparky

Na veletrhu "Euro Attractions Show" (EAS) konaném v září v Barceloně byl v ostré konkurenci tří set evropských aquaparků vyhlášen istrijský vodní park "Istralandia" pátým nejlepším aquaparkem v Evropě.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... "Istralandia" se…
Publikováno: 21.10.2016

Na veletrhu "Euro Attractions Show" (EAS) konaném v září v Barceloně byl v ostré konkurenci tří set evropských aquaparků vyhlášen istrijský vodní park "Istralandia" pátým nejlepším aquaparkem v Evropě. Tento veletrh a udělování cen pro nejlepší evropské vodní parky o cenu "European Star Award" pořádá již několik let Mezinárodní asociace zábavních parků a atrakcí (International Association of Amusement Parks and Attractions – IAAPA). Mezinárodní porota soutěže je velmi přísná a jejích 34 členů pochází z dvanácti evropských zemí. Hodnotí kvalitu a bezpečnost atrakcí, kvalitu gastronomických služeb, čistotu a úpravnost parku, přívětivost personálu a animační náplň.

Novigrad
Novigrad

Na prvním místě se letos umístil "Siam Park" na největším kanárském ostrově Tenerife. Byl otevřen v roce 2008 a jeho návštěvnost dosahuje ročně kolem 865 tisíc návštěvníků. Druhé místo pak získal španělský "PortAventura Caribe Aquatic Park" z roku 2002, který má roční návštěvnost 300 tisíc návštěvníků. Na třetím místě se umístil německý aquapark "Tropical Islands" s návštěvnosti 1,1 milionu osob. Čtvrté místo pak získal park "Aqua Fantasy" z tureckého Kusadasi, s 300 tisíci návštěvníky ročně.

Chorvatský majitel Istralandie byl s umístěním v soutěži velmi spokojen, neboť má ve své poměrné blízkosti dva úspěšné italské aquaparky, a to "Aqualandia" v italském letovisku Lido di Jesolo poblíž Benátek (v této soutěži se umístil na šestém místě) a "Caneva Aquapark" u jezera Lago di Garda (v soutěži se umístil na devátém místě). Oba jsou to aquaparky s velmi dobrou pověstí, vysokou návštěvnosti a tradicí starou přes dvě desetiletí. A přes tuto celkem blízkou konkurenci se Istralandia tak skvěle umístila.

Istralandia si za tři roky své existence získala u obyvatel i návštěvníků velmi dobrou pověst nejzábavnější a nejnavštěvovanější atrakce v Istrii, kde se může bavit a relaxovat celá rodina (více v článku: Istrie má první aquapark v Chorvatsku). Malé děti, teenageři, dospělí i starší generace, jednotlivci i skupiny tu najdou denně od poloviny června do poloviny září nejen nepřeberné možnosti vodních radovánek, včetně světelných a zvukových efektů a adrenalinových programů (Free Fall, Flying Boats, Crazy Hills), ale i další bohatý program: sportovní turnaje, koncerty, tanec a taneční kursy, různé dílny, herny pro nejmenší a bohatou a vynalézavou animaci.

V letošní sezóně (od 11. června do 14. září) do aquaparku zavítalo 180 tisíc návštěvníků.

A jaké jsou hlavní přednosti aquaparku Istralandia, jimiž vítězí nad konkurencí? Nejvyšší tobogan, Free Fall, padá z výšky 27 metrů, celková délka toboganů je 1 600 metrů, bazén s vlnobitím je největší ve Středomoří – 2 500 m2, hydromasážní bazén zaujímá plochu 900 m2, dva amfiteátry mají kapacitu 500 a 200 návštěvníků.

Kdo nechce využívat služby místních gastronomických podniků, může si přivézt vlastní občerstvení, ale musí respektovat určitá omezení (např je zakázáno přinášet si nápoje nebo potraviny v lahvích, skleněných nádobách apod.). Po celou dobu denního provozu je v aquaparku přítomná zdravotní sestra. Vedení aquaparku pamatuje i na domácí mazlíčky. Ti sice nesmějí do aquaparku, ale jejich majitelé je mohou umístit za úplatu do speciálních boxů.

Aquapark Istralandia bude mít opět otevřeno přibližně od poloviny června 2017. Nachází 5 km od moře, u exitu Novigrad – Nova Vas na dálnici A9 zvané Istrijský ypsilon, 9 km severovýchodně od Novigradu.

Více informací najdete na stránkách Aquaparku Istralandia: www.istralandia.hr


Zdroj informací:

Mohlo by vás zajímat