Pravidelnými lodními linkami na dubrovnické pláže

Město Dubrovník pokračuje v projektu "Dubrovnické vaporetto", který nabízí místním a turistům pravidelnou lodní dopravu na pláže v Dubrovníku a okolí (anglicky se označuje jako Beach Shuttle Boat Line).

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Pravidelnými…
Publikováno: 03.08.2016

Již v loňském roce začalo město Dubrovník spolu s provozovatelem městské dopravy Libertas a Správou rezervace Lokrum realizovat projekt "Dubrovnické vaporetto" (Dubrovački vaporetto), který nabízí místním a turistům pravidelnou lodní dopravu na pláže v Dubrovníku a okolí (anglicky se označuje jako Beach Shuttle Boat Line). Pro ty, kteří mají Dubrovnickou kartu (Dubrovnik Card, podrobněji v článku: Návštěvu dubrovnických památek pořídíte levněji s turistickou kartou) nebo předplacenou průkazku společnosti Libertas, nemusí za přepravu platit. Ostatní platí běžnou cenu jízdenky pro přepravu ve městě: přímo na lodi 15 kun a v předprodeji ve stáncích 12 kun (přestupní, platí 1 hodinu). Čluny se od ostatních taxi-člunů snadno rozeznají podle oranžovo-bílo-černé barvy, kterou používají i autobusy městské dopravy.

Dubrovník
Dubrovník, městský přístav

Od poloviny července mohou turisté v rámci projektu "Dubrovnické vaporetto" využít tyto linky:

  • Přístav Gruž (placa, náměstí) - Lapadské nábřeží (Lapadska obala) před hotelem Lapad - Solitudo, pláž Mandrač (plaža Mandrač) - pláž Cava (plaža Cava).
    Nově upravená pláž Mandrač se nachází na severním pobřeží poloostrova Lapad, sousedí s místním přístavištěm. Cava je název oblíbené nudistické pláže, která leží pod hotelovým komplexem Babin Kuk, mezi populární pláží Copacabana a pláží hotelu Dubrovnik President.
    Loď odjíždí z Gruže vždy v 9.00 a 10.00 hod., z pláže Cava vždy v 17.30 a 18.30 hod.


  • Stara Mokošica na řece Rijeka Dubrovačka, loděnice (brodogradilište) - přístav Gruž - městský přístav ve starém městě (Grad) - ostrov Lokrum
    Držitelé Dubrovnické karty mají přepravu zdarma, ale pokud chtějí cestovat až na ostrov Lokrum, musejí zaplatit vstupné 50 kun. Kdo kartu nemá, platí cenu přepravy plus vstupné na ostrov Lokrum, tedy dohromady 80 kun.
    Loď odjíždí z Mokošice vždy v 10.00 a ve 14.00 hod., z Gruže v 10.15 a 14.15 hod., z městského přístavu v 11.05 a 15.05 hod. a na Lokrum dorazí v 11.20 a 15.20 hod. Zpět z Lokrumu odjíždí ve 12.00 a 16.00 hod., z městského přístavu ve 12.15 a 16.15 hod., z Gruže ve 13.10 a 17.10 hod. a do Mokošice dorazí v 13.25 a 17.25 hod.
  • Letos se nabídka rozšířila o linku Cavtat - Srebreno - ostrov Lokrum
    Linka je v provozu pouze v sobotu. Loď odjíždí z Cavtatu vždy ve 13.00 hod., ze Srebrena ve 13,30 hod. a na Lokrum dorazí ve 14 hod. Zpět z Lokrumu odjíždí v 18.00 hod.
Dubrovník
Dubrovník, přístav v Gruži

Informace najdete na stránce: www.libertasdubrovnik.com


Zdroj informací:


Mohlo by vás zajímat