"Mořský koník" bude opět ve Vrbosce na ostrově Hvaru

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... "Mořský koník" bude…
Publikováno: 25.04.2013

Pod tradičním názvem "Mořský koník" pořádá Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky i v tomto roce léčebně-ozdravné pobyty pro některé skupiny chronicky nemocných dětí. Týká se to především těch, kteří se léčí s lupénkou, atopickým ekzémem, bronchiálním astmatem, obstruktivní plicní nemocí a alergickými onemocněními. Mořského koníka se dosud zúčastnilo okolo 100 tisíc dětí.

Vrboska
Vrboska

Již 20. ročník Mořského koníka se uskuteční na dvou přímořských lokalitách: v Chorvatsku v hotelovém komplexu Adriatic ve Vrbosce na ostrově Hvar a v Řecku v hotelovém komplexu Poseidon Beach na poloostrově Chalkidiki v blízkosti městečka Neos Marmaras.

Vrboska
Vrboska, v popředí u zátoky hotel Adriatic

Hotelový komplex Adriatic Vrboska se nachází na chorvatském ostrově Hvar u městečka Vrboska. Je umístěn v zátoce obklopené borovými lesy, kterou lemují skalnaté a oblázkové pláže. Ubytování je zajištěno ve zděných hotelových pavilonech, ve 2 až 3-lůžkových pokojích se samostatným sociálním zařízením. Pro děti jsou zde k dispozici sportoviště a další prostory pro zájmový i kulturní program.

Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR letos pořádá 5 turnusů po 21 dnech, které se konají v době od 27. května do 9. září 2013. Kapacita každého turnusu je 320 dětí. Doprava se uskutečňuje letecky a trajektem, transfery autobusem. Veškeré informace o podmínkách účasti dětí na léčebně-ozdravném pobytu "Mořský koník" najdete na stránkách VZP.


Zdroj informací:



Mohlo by vás zajímat